National Museum

Complex Masterplan

 

 

 

LOCATION

Sejong-si, Korea

 

PERIOD

Dec. 2016

 

PROJECT TYPE

Master plan / Architecture Design (Competition)

 

PROJECT AREA

29,884 ㎡

 

TEAM

J Partners & Architects / M+S Architects

 

PROJECT DESCRIPTION

 

PLISSÉ

 

Layer over project terrain as a soft fabric dress that reinforces natural beauty of the body behind. Each museum has clear identity and individuality by its unique shape and design. These uniquely formed buildings are placed and oriented to create an outdoor square that is appropriate in size and exclusive in form.  8 distinct outdoor squares function as a connector between the museum and surrounding nature. Each square is shaped by museum massing forms and visually and physical connected to Central Park or water elements. Square offers place to gather and also a place to learn. Each square contains sustainability feature that corresponds to square theme. Various size of the square offers diversified spatial experience and sense of location. Elevation changes enhances the dynamitic view and creates active and variable scenarios

 

 

 

 

 

 

 

 

© ALL RIGHTS RESERVED

제이파트너스 건축사사무소(주) 서울특별시 강남구 테헤란로 138 성홍타워 7층, 06236 | TEL. 82 2 3288 7893 | FAX. 82 2 3288 3452
J PARTNERS & ARCHITECTS

LAND ANALYSIS

CIRCULATION

LANDSCAPE

ARCHITECTURAL MUSEUMS STRUCTURES

SQUARES

SUSTAINABILITY